Denna krämiga tryffel är såå god och len i konsistensen. Smälter i munnen och är perfekt till en kopp kaffe, och sen ser de härligt hemmagjorda ut med lagom perfektion ;)
Vaniljtryffel
1 dl grädde, 40%
100 gram mörk choklad
1 tsk vaniljpulver (motsvarar ca 1 vaniljstång)
1 dl grädde, 40%
100 gram mörk choklad
1 tsk vaniljpulver (motsvarar ca 1 vaniljstång)
Hacka chokladen till tryffeln (såvida du inte har chokladknappar).
Värm upp grädden, låt ej koka. Ta av från plattan och ha ner chokladen, rör om tills den löst upp sig ordentligt och rör sist ner vaniljpulvret.
Värm upp grädden, låt ej koka. Ta av från plattan och ha ner chokladen, rör om tills den löst upp sig ordentligt och rör sist ner vaniljpulvret.
Ställ i kyl några timmar tills den stelnar till.
Lägg sen tryffeln på bakplåtspapper och forma till en ca 2 cm hög rulle och forma sen till en "fyrkant" (tryck till sidorna). Skär med vass kniv i önskad längd, jag fick ut tio stycken.
Ställ i kyl medan överdragschokladen smältes
Lägg sen tryffeln på bakplåtspapper och forma till en ca 2 cm hög rulle och forma sen till en "fyrkant" (tryck till sidorna). Skär med vass kniv i önskad längd, jag fick ut tio stycken.
Ställ i kyl medan överdragschokladen smältes
Att doppa i
100 gram ljus choklad
.
100 gram ljus choklad
.
Hacka chokladen, lägg 2/3 i en porslinsskål och smält i mikro, rör om med ca 20 sekunders intervaller (det går också bra att smälta i vattenbad), rör sen ner resterande 1/3 tills det smälter.
Doppa varje tryffelbit i chokladen, jag använde händerna, kladdigt men enklast.
Lägg på bakplåtspapper, strö på lite strössel och låt svalna.
Lägg på bakplåtspapper, strö på lite strössel och låt svalna.