Små söta kakor med mjuk botten och söt smörkrämstopping. I smeten hade jag även i färgglatt pinnströssel vilket kom fram när man tog en tugga av kakan :)
Jag gjorde en sockerkaka i långpanna, stansade ut med en blomstans och spritsade en liten topp på varje blomma. En gullig liten kaka att servera.
Sockerkaka i långpanna
75 gram smör
0,75 dl mjölk
1 ägg
1,5 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl pinnströssel
Vispa ägg och socker poröst, blanda de torra ingredienserna och blanda ner. SMält smöret och ha ner mjölken, blanda i detta sist i smeten. Häll på bakplåtspappersklädd form, ca 20x30 cm.
Grädda i 200 grader ca 10-15 minuter.
När kakan svalnat stansa ut med en kakstans (pepparkaksformar är perfekta!).
Smörkräm
75 gram smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Lite gelégärg eller livsmedelsfärg
Spritsa på lite smörkräm och dekorera med en liten ätbar pärla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar