Mina föräldrar kom över på lunch och efter det blev det såklart kaffe med dopp.
Jag gjorde saftiga bananmuffins dekorerad med chokladgrädde, minimaränger och banan. Nästan en marängsviss-muffins, fattas bara glassen :)
Bananmuffins
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel, kan uteslutas
4 st ägg
2 st mogna bananer
1 msk pressad citron (så att bananerna inte blir bruna)
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel, kan uteslutas
4 st ägg
2 st mogna bananer
1 msk pressad citron (så att bananerna inte blir bruna)
4 dl vetemjöl
Vispa smör och socker till en mjuk massa. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i smeten. Ha ner ett ägg i taget under omrörning. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel, häll citronsaften över. Ha ner bananmoset i smeten, blanda runt och fyll sen 12 muffinsformar. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Dekor
3 dl grädde vispas lätt, och ha sen ner några teskedar kakao, innan grädden är helt färdigvispad. Spritsa på de svalnade muffinsarna och dekorera med minimaränger och banan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar