lördag 7 februari 2015

Bananmuffins med chokladgrädde och minimaränger

Mina föräldrar kom över på lunch och efter det blev det såklart kaffe med dopp.
Jag gjorde saftiga bananmuffins dekorerad med chokladgrädde, minimaränger och banan. Nästan en marängsviss-muffins, fattas bara glassen :)



Bananmuffins
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel, kan uteslutas
4 st ägg
2 st mogna bananer
1 msk pressad citron (så att bananerna inte blir bruna)
4 dl vetemjöl

Vispa smör och socker till en mjuk massa. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och  kanel och rör ner i smeten. Ha ner ett ägg i taget under omrörning. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel, häll citronsaften över. Ha ner bananmoset i smeten, blanda runt och fyll sen 12 muffinsformar. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.

Dekor
3 dl grädde vispas lätt, och ha sen ner några teskedar kakao, innan grädden är helt färdigvispad. Spritsa på de svalnade muffinsarna och dekorera med minimaränger och banan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar