Så enkelt och gott! Utgår från mitt tidigare recept på fröknäcke (Fröknäcke-lättbakat) men ändrade lite innehåll: mandelmjöl mot rågmjöl, kokosolja mot olivolja och hasselnötter mot solroskärnor.
Fröknäcke
1,5 dl majsmjöl
0,5 dl fint rågmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
0,5 dl solroskärnor
3 msk olivolja
2,5 dl kokhett vatten
1,5 dl majsmjöl
0,5 dl fint rågmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
0,5 dl solroskärnor
3 msk olivolja
2,5 dl kokhett vatten
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, ha sist i olja och vatten.
Bred ut på ett helt bakplåtspapper, få det jämt och platt genom att lägga ett bakplåtspapper på degen och platta ut med kavel eller händerna. Blir mindre kladd så :)
Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter.
Bred ut på ett helt bakplåtspapper, få det jämt och platt genom att lägga ett bakplåtspapper på degen och platta ut med kavel eller händerna. Blir mindre kladd så :)
Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar