Till fikat häromdagen bjöd jag på en något "nyttigare" kladdkaka med kaffesmak och sen grädde till det. Den innehåller inget strösocker eller vitt mjöl.
Den var riktigt mäktig och mättande, en liten bit blev alldeles lagom.
Den var riktigt mäktig och mättande, en liten bit blev alldeles lagom.
Kladdkake-fika |
Lite ringlad choklad och pudrat florsocker på kakan blev pricken över i. |
KLADDkaka. |
GI-kladdkaka
100 gram mörk choklad
125 gram smör
0,5 dl kokt kaffe
0,5 dl honung
2 ägg
1 krm salt
Kokos till formen
Vispa ägg ihop med saltet tills det blir poröst, ha sen i honungen (om du använder fast honung mikra den några sekunder så den blir rinning).Smält smöret på låg värme och ha ner chokladen i bitar tills allt smält, häll sen i kaffet i detta. Häll sakta ner i äggblandningen och rör om med slickepott (vispa ej),
Smöra en springform och bröa med kokos (eller nötter om du föredrar det).
Grädda i 175 grader ca 30-35 minuter.
100 gram mörk choklad
125 gram smör
0,5 dl kokt kaffe
0,5 dl honung
2 ägg
1 krm salt
Kokos till formen
Vispa ägg ihop med saltet tills det blir poröst, ha sen i honungen (om du använder fast honung mikra den några sekunder så den blir rinning).Smält smöret på låg värme och ha ner chokladen i bitar tills allt smält, häll sen i kaffet i detta. Häll sakta ner i äggblandningen och rör om med slickepott (vispa ej),
Smöra en springform och bröa med kokos (eller nötter om du föredrar det).
Grädda i 175 grader ca 30-35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar