Söta cupcakes med pinnströssel och chokladskedar är senaste baket.
Muffinsen är med chokladsmak och frostingen färgad smörkräm. Tog tillfället i akt att prova min nya silikonform i form av teskedar, såg att de nu även går att köpa på Panduro Hobby.
Skulle experimentera lite och ha kulströssel i botten av två av skedarna, resultatet blev ju sisådär
då det åkte in i chokladen, nästa gång blir det i så fall att lägga strösslet på andra sidan.
då det åkte in i chokladen, nästa gång blir det i så fall att lägga strösslet på andra sidan.
Chokladmuffins, 10 st
50 g smör0,5 dl mjölk
2 ägg
0,5 dl farinsocker
0,5 dl socker
4 msk oboy
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2 dl mjöl
Vispa ägg, strö- och farinsocker poröst. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna Smält smöret, ha i mjölken och blanda ner det sist. Fördela i muffinsformar och grädda i 225 grader ca 10 minuter.
Smörkräm
150 g smör
250 g florsocker
4 tsk vaniljsocker
1 äggula
Rosa geléfärg
Blanda alla ingredienser med en gaffel eller i mixer. Se till att smöret är rumsvarmt, det blir såå mycket lättare då! Ha ner i spritspåse och spritsa på den kalla muffinsarna, dekorera med strössel.
Klart!
Älskar att du gjorde ätbara chokladskedar!! :)
SvaraRaderaI know! :) Funkar dock inte lika bra som en riktig..
SvaraRaderaHaha! ;)
Radera