Tar tillvara på bären vi har i trädgården, därför blir det mycket med vinbär nu.
Vänta bara tills äpplena är klara, jag har planer för dem med minsann!
Nu blev det en vinbärspaj med kardemumma-smul. Kardemumman bryter av fint mot vinbären och smulet känns nästan lite nyttigt med grahamsmjölet i, man kan ju lura sig själv i alla fall ;)
Vänta bara tills äpplena är klara, jag har planer för dem med minsann!
Nu blev det en vinbärspaj med kardemumma-smul. Kardemumman bryter av fint mot vinbären och smulet känns nästan lite nyttigt med grahamsmjölet i, man kan ju lura sig själv i alla fall ;)
Paj, minus en portion :) |
Dränkt i vaniljsås, men pajen finns där under. |
Som texten säger - EAT! And I did. |
Vinbärspaj med kardemumma-smul
1,5 dl havregryn
5 msk vetemjöl
5 msk grahamsmjöl
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk mald kardemumma
75 gram smör
Lägg vinbär i botten av en pajform, strö på lite potatismjöl och socker. Mixa allt till smulet och strö över bären i formen. Grädda i 225 grader ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar