Kvällens bakeri blev en småkaka, en riktig favorit: Korint-havrekakor.
Det är en sån kaka som man omöjligt bara kan ta en av. De smälter i munnen så man behöver i alla fall äta två på raken ;) OCH de är urenkla att göra!Redo för ugnen! |
Färdig-gräddade! |
Kakorna som kan luras då det ser ut att vara chokladbitar i :) |
En trave kakor. |
Perfekt gå-bort present! Bandet med texten "made with love" använder jag flitigt här hemma, det kommer från Panduro Hobby. |
Korint-havrekakor
1,5 dl strösocker
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl korinter
Blanda alla ingredienser (blanda bikarbonatet i mjölet) och rulla ut till två längder. Dela varje längd i 15 delar, rulla till bollar och lägg på plåt, håll bra avstånd då de ökar en del i storlek. Platta till dem lite grann.
Grädda sen i 175 grader i ca 13-15 minuter.
Låt svalna ordentligt innan de äts, då har smakerna kommit fram ordentligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar